Hop til hovedindholdet

Events og arrangementer

PRAXIS: Sådan kan du styrke din lokale forening og jeres arbejde


Dato og tid

Tirsdag d. 9. april 2024 kl. 19:00 til tirsdag d. 29. oktober 2024 kl. 20:00

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 29. oktober 2024 kl. 20:00

Sted

Online på Microsoft Teams Online på Microsoft Teams

PRAXIS: Sådan kan du styrke din lokale forening og jeres arbejde


Gratis online inspirationsoplæg

Sådan kan du styrke din lokale forening og jeres arbejde

Kom til fire inspirationsoplæg med mennesker, der arbejder med eller selv er frivillige i det lokale foreningsliv. Få inspiration, erfaringer, gode råd og fortællinger om, hvordan andre har grebet udfordringer an, eller er lykkes med at skabe forandring i de deres forening.  

Foredragene er for dig, der selv er en del af en lokal forening og ønsker at blive klogere på nye deltagelsesformer, frivilligt engagement, generationsudfordringer og ledelse af frivillige.  

Møderne er online på Teams og varer time. På alle møder vil der være mulighed for at stille spørgsmål.      

Datoer:  

1. Hvordan kan du skabe mere liv og få flere med i fællesskabet i dit lokalsamfund? 
‍Tirsdag: 9. april kl. 19-20 (online på Teams) 

Oplæg ved facilitator i projektet BLUP - Bæredygtig Lokal Udviklingsproces, Tyge Mortensen. 

Vil du have inspiration til, hvordan man får flere med i fællesskabet om at skabe mere liv og udvikling i dit lokalsamfund? Tyge Mortensen, facilitator i projektet “BULP”- Bæredygtig Lokal Udviklingsproces, vil dele ud af sine erfaringer med, hvordan man kan gøre op med “Tordenskjolds soldater”, der kan stå i vejen for de gode initiativer. Han deler også konkrete cases og praksiseksempler på landsbyer, som er lykkes med at ved at styrke det lokale fællesskab og fortæller om, hvilke forandringer det har skabt.

2. Hvordan bruger vi sociale medier til at få flere med i et fællesskab
Tirsdag: 28. maj kl. 19-20 (online på Teams) 

Oplæg ved chefkonsulent, forfatter og stifter af Facebookgruppen "Minimalisme og købestop", Jane Ibsen Piper 

Hvordan kan deltagelse og engagement gennem sociale medier bidrage til at flere bliver en del af et fællesskab? Kan man på digitale platforme både være et fællesskab, hvor der deles tips og hjælp, men samtidig også give mod til at tage vigtige skridt til at tage handling ude i ens eget hverdagsfællesskab? Jane Ibsen Piper, der står bag Danmarks største Facebookgruppe om minimalisme og købestop fortæller om, hvordan hun har fået bygget et stærkt online fællesskab, hvor mange mennesker hver dag er med til at bidrage aktivt.


3. Hvordan kan vi skabe et inkluderende og mangfoldigt fællesskab? 
Tirsdag:  10. september kl. 19-20 (online på Teams)
 

Oplæg ved Anne-Lise Becker, bestyrelsesmedlem i QLF. QLF er et borgerdrevet kvindenetværk med over 2.900 aktive kvinder, der tiltrækker og fastholder bosætning på Lolland-Falster.

Hvordan bliver din lokale forening et fællesskab med plads til frivillige i forskellige aldre, med forskellig uddannelsesbaggrund og forskellige typer af job? Hvordan skaber du en kultur i din forening, hvor frivillige i foreningen sammen tager ansvar for at byde velkommen, og hvor man har lyst til at blive? QLF (Quality Lolland Falster) arbejder meget aktivt med at byde tilflyttere velkommen både til lokalområdet, men også ind i det fællesskab og netværk QLF er. QLF bruger både en online platforme som Facebook og fysiske aktiviteter som netværksbar og udflugter rundt i lokalmiljøet. Lise, der er bestyrelsesmedlem, deler ud af sine erfaringer med at bygge netværket op og giver eksempler på, hvordan QLF gør en forskel på Lolland-Falster.  

 
4. Hvordan kan unges engagement omsættes til lokale fællesskaber?
Tirsdag: 29. oktober kl. 19-20 (online på Teams) 

Oplæg ved daglig leder Anne Mette Nørskov og projektmedarbejder Evelina Wagner i Ørkenfortet. Ørkenfortet er en folkeoplysende kulturforening for børn- og unge - med plads til voksne. 

Foreningen har eksisteret i 31 år og holder til på Enghavevej i København SV og har omkring 600 medlemmer. Ørkenfortet har gennem årene dannet ramme for mange typer af unge-fællesskaber og støttet medlemsinitiativer af forskellig slags, samtidig med at foreningen har udviklet sine kerneaktiviteter indenfor scenekunst/samtidscirkus og lige nu står i en forandringsproces efter fusionering med en anden forening.
I aftenens inspirationsoplæg deler vi vores erfaringer og reflekterer over værdier som fortsat er centrale for foreningens virke. Hvad vil det fx sige at foreningen har åbent 24/7 med frihed under ansvar? Hvad betyder det, at vi i både bogstavelig forstand og i overført betydning har "højt til loftet"? Hvilke organiserede og uorganiserede fællesskaber lægger vi rum til? Hvordan er vi en både professionel og frivillig forening? Hvad er det for en forandringsproces foreningen er i gang med? Og hvad vil det sige at være en lokal foreninge med internationalt udsyn?   

Du modtager et link, når du tilmelder dig oplæggene. Vi optager alle oplæg, så du kan se dem, hvis du er forhindret til et eller flere. Du forpligter dig ikke til at deltage i alle oplæg ved tilmelding. 
 
Møderne faciliteres af Democracy X (tidligere Teknologirådet/DeltagerDanmark) som en del netværksinitiativet fra TrygFonden, PRAXIS. 
 
Læs mere om PRAXIS på www.praxisnetvaerk.dk 

Kontaktinformation til arrangør

Events og arrangementer
DeltagerDanmark

Tlf: +45 41 25 90 75
info@deltagerdanmark.dk

Kontaktinformation til arrangør

Events og arrangementer
DeltagerDanmark

Tlf: +45 41 25 90 75
info@deltagerdanmark.dk