Hop til hovedindholdet

Events og arrangementer

DEN VIGTIGE HVERDAGSMAD


Dato og tid

Torsdag d. 22. maj 2025 kl. 08:30 til 10:00

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 21. maj 2025 kl. 22:00

Sted

THORAVEJ 29, Thoravej 29, 2400 København NV THORAVEJ 29
Thoravej 29
2400 København NV

DEN VIGTIGE HVERDAGSMAD


Morgenmøde om maden i hjemmet

SAVE THE DATE!

Torsdag den 22. maj kl. 8.30-10.00:

DEN VIGTIGE HVERDAGSMAD
 
Mange er ensomme, og vi bruger mindre tid på at lave mad og spise sammen. Kloden og kroppen har brug for, at vi spiser mere grønt. Hjælp os med at undersøge, hvordan vi kan bruge maden og måltidet som løftestang til at genfortrylle hverdagen.
 
Når fremstillingen af råvarerne og tilberedningen af de daglige måltider afkobles fra vores levede liv, og når vi spiser alene, udsætter vi os selv for et tab af mening, der nok ikke kan overvurderes.
 
Vi har brug for at genopdage det daglige hjemmelavede måltids evne til at skabe nærvær, sammenhæng og fællesskab og inviterer derfor til morgenmøde med nogle af vores madkulturs nøgleaktører.

Særligt aftensmåltidet er med Madkulturens ord ”den centrale institution i vores madkultur”. Det er den oplagte indgang til større råvareforståelse, bedre sundhed og mindre ensomhed. Men hvad er det gode hverdagsmåltid nu om dage? Hvad skal der til, for at vi laver mere og bedre mad derhjemme? Og hvordan får vi gode grønne vaner ind i hverdagskøkkenet?
 
Det er temaet for dette morgenmøde, der giver taletid til en række af hverdagsmadens værdikrigere og afsøger nye veje til at engagere befolkningen i deres egne daglige måltider.Kom og bliv inspireret, og deltag aktivt i debatten:
 
  • Claus Meyer byder velkommen
  • Morten Wendler, phd. og post.doc ved Københavns Universitet, fortæller om barrierer for grøn hverdagskost, og peger på madkompetencer og vaner som det mest effektive afsæt til at skabe forandring på tallerkenen
  • Rasmus Kofoed, kok og medejer af Restaurant Geranium, fortæller om ikke at orke at lave mad derhjemme, om alligevel at begynde, da han fik børn og om ikke at kunne stoppe igen.
  • Bo Frederiksen, kok i Meyers Madhus, fortæller om ”den asiatiske krudthylde”, og hvad det kræver at lykkes med den grønne hverdagsmad.
  • Vidensdeling, samtale og spørgsmål.
 
Mødet afholdes d. 22. maj på THORAVEJ 29, Thoravej 29, 2400 København NV.
 
ARRANGØR: Demokrati X, INVI og Meyers Madhus i samarbejde med tænketanken Frej og Madkulturen

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformation til arrangør

Events og arrangementer
DeltagerDanmark

Tlf: +45 41 25 90 75
info@deltagerdanmark.dk

Kontaktinformation til arrangør

Events og arrangementer
DeltagerDanmark

Tlf: +45 41 25 90 75
info@deltagerdanmark.dk